2019-06-04 174 浏览
每年都有多次家庭聚会,谂食饭地点都系一件令人头痛既事~人愈大,觅食区域亦跟随著各自住嘅地区 / 工作地区变得更阔,近年多咗去观塘区食饭,一来餐厅种类够多(唔同价钱既都有),二来都算容易book到位~今次黎到尚素,餐厅环境舒适,美观雅致,一入内就感觉到内心和谐平静! 等到家人到齐后就可以起菜,今次预先订咗10人餐~套餐入面可以拣汤同甜品,见到 “敬请预订” 既item 都会心动,所以今次我地都预订左炖原个椰青同埋无花果炖梨,果然冇令我地失望,一行人都觉得好正!炖原个椰青- 鲜甜得黎喉咙又唔会唔舒服无花果炖梨- 平时食炖梨最怕有酸味,今次呢个糖水底滋润又唔会 “酸”。满分*****其他菜入味得黎又唔会好油腻,呢餐未食完已经决定下次会再黎~ 想试埋散叫餐牌既食品-咕噜肉同埋台式三杯猴头菇!
每年都有多次家庭聚会,谂食饭地点都系一件令人头痛既事~

炖原个椰青- 鲜甜得黎喉咙又唔会唔舒服

其他菜入味得黎又唔会好油腻,呢餐未食完已经决定下次会再黎~
想试埋散叫餐牌既食品-咕噜肉同埋台式三杯猴头菇!

2019-05-05
  • 炖原个椰青