2023-02-19 244 浏览
呢间冰室位于深水埗,以黄色为主调,灯光猛烈,座位舒适,地方整洁,行新派路线,令人感觉十分舒适😚 餐厅提供各款常见嘅中、西式料理,铁板烧、意粉饭、住家菜、邪恶西多士、公仔面等~ 食物种类繁多,虽然看似平平无奇但估唔到几有惊喜,经过可以一试☺️ 晚市超值套餐由五点后供应,有齐中西餐汤、白饭、热饮同两款中式小菜,上枱时热辣辣而且份量十分惊人,比想像中多咗成倍,细食嘅话怀疑三至四个人都够分🤣菜心炒牛肉油光满面,色泽绿油油,前者清甜爽口,后者滑嫩多汁,两者搭配健康又美味🐮 粟米滑蛋斑块外皮炸至香脆,内里结实,无雪味,芡汁咸度同浓稠度调配得啱啱好,配饭一流👍🏻另外贪得意所以叫多咗份黑松露芝士炒蛋多士,外层焗至脆身,唔会太厚,炒蛋熟度适中,蛋汁均匀,入口嫩滑,放埋黑松露同芝士更能突显出佢独特嘅味道,果然无叫错🍳