2019-09-26
今日同朋友去观塘Apm 行街,之后揾到间近既翻新工厦食西餐!😆😆去过观塘既西餐厅好多次,佢地地方大,设计好现代化,仲有好多别出心裁既菜式。今次呢间西餐厅食多国菜,两个人埋单700内,气氛一流!首先我地叫左个头盘,薄切三文鱼香草汁。上碟见好足料,三文鱼有成9-10块,仲要块块都靓同新鲜,唔会话有暗黑。加埋醋汁沙律菜,酸酸地好开胃。😋😋😋食完头文鱼,就上个餐汤同面包。面包两款,都好松软!唔会太硬,食唔落口!😬个白汤就好浓郁,好多蔬菜料!😊😊主菜就系德国睇拼盘同烟肉洋葱意大利粉!😛😛哗😝😝德国肠有成四款咁多,附上芥末酱,真系好惹味,而且肉肠既质地好爽口、几正!两个人食都好大份,食唔哂🤣🤣而意大利粉既白汁唔会好腻,反而岩岩好,加埋几块西班牙火腿,味道一浓一淡,夹得岩岩好👍🏻👍🏻👍🏻😋😋😋仲有讲漏左个白酒煮砚,最正❤️❤️白酒味唔会蒸发,而且砚肉粒粒都好大 🤪🤪加左少少香草味,真系太正😋😋最后两杯野食都好比货😆最钟意杯 strawberry 🍓 frozen😊😊平时既frozen 溶冰之后,都无咩味又或者味道太假,但佢味道好Fresh ! 另外一杯夏威夷特饮既味道都唔会太假😆😆