2022-10-01
小店位于中环嘉咸街,地点较隐蔽,主打多款越式粉面同小食🇻🇳!餐厅环境以简约风为主调,座位宽敞令人感觉舒适,而且店员嘅服务都好周到,简直系一大个bonus😊 中环返工嘅朋友仔不妨过嚟试吓呀!前菜同小食要咗三款😬 炸宾墟感觉似系脆米饼,表面有越南沙嗲酱、葱油、猪肉松同樱花虾🌸!味道咸咸香香咁几有风味~ 越南米纸卷配料有酸菜、米粉、青瓜、生菜、紫菜、搭配四选一嘅主食同自制花生酱伴碟🥜!想健康啲嘅可以试试牛油果豆腐蔬菜🥑~ 豆腐弹牙美味,搭配牛油果都几特别🤣 整体口感丰富,入口清爽,十分开胃👍🏻越式米子薄饼香脆可口,中间位带点烟韧嘅口感,新奇又好食😝 有四个口味同两个酱汁自由配搭!钟意食牛嘅当然要叫牛脷同牛腩啦😙 牛脷厚实爽口,牛腩十分软嫩🐮 搭配由沙律酱、沙嗲酱、蛋同葱花调制而成嘅胡志明酱都几惹味🔥 其余配料仲有芫荽、干葱、芝士同洋葱八添,超级丰富🥹Prime Pho Bo系餐厅嘅招牌菜🥰 封门柳、牛脷、牛腩、牛丸、牛展、牛筋、牛尾、扎肉样样有齐晒🤣 每款都好入味而且超级软嫩😌 汤底以二十四小时熬制而成,牛味十足,搭配自家制油条令到成个口感同层次升华咗😍见每一台都嗌咗杯蜂蜜椰子牛奶越南咖啡☕️
见每一台都嗌咗杯蜂蜜椰子牛奶越南咖啡☕️~ 果然有啲料到😋 左边系越南式嘅滴漏咖啡搭配甜甜地嘅蜂蜜,而右边系椰子牛奶🥥!店员话要先搅拌椰奶后再落咖啡,整体味道香浓而唔苦涩,椰奶都几绵密,值得一试😉 青柠梳打都唔错,解渴消暑,好refreshing🌱