2018-04-13 1199 浏览
最近发现旺角多左间越南餐厅,系一间揉合香港人口味的欧洲+越南fusion 菜,见到佢地装潢好岩 Selfie,平平地就入去试下。睇左阵Menu都唔知叫咩好,因为太多小食,样样都想点😂所以叫左三个小食: 抵食指数(4/5)虾多士 👅👅👅👅👅海胆手撕鸡檬纸卷 👅👅👅蒜椒焗原条茄子 👅👅👅👅招牌原只软壳蟹 👅👅👅👅再加一碗 招牌生蚝椰汁酸辣汤檬 👅👅👅👅最后免费试食: 冰镇蜜糖冻番茄 👅👅👅👅👅 .我特别钟意食佢地的烧茄子,因为烧完都仲好 juice 😋茄子肉味道好清甜,食完都唔觉口渴👍原来酸辣汤檬仲可以特别要求酸辣度,好贴心呀 💝最后餐厅老板仲好好人请我地试下佢地既🏅得奖名菜 🍅冰镇蜜糖冻番茄呀❣中间加入了柚子蜜,再点淋在碟上面的蜜糖,层次好丰富。新餐厅果然唔同D,希望佢地以后都会keep到呢个水准啦!除左冰镇蜜糖冻番茄,仲有招牌原只软壳蟹&法式芝心虾多士,佢地呢三个菜式都取得《高雄下酒菜料理竞赛奖》No.1👍👍👍所以一定要试下

睇左阵Menu都唔知叫咩好,因为太多小食,样样都想点😂

所以叫左三个小食: 抵食指数(4/5)
虾多士 👅👅👅👅👅
海胆手撕鸡檬纸卷 👅👅👅
蒜椒焗原条茄子 👅👅👅👅
招牌原只软壳蟹 👅👅👅👅
再加一碗 招牌生蚝椰汁酸辣汤檬 👅👅👅👅
最后免费试食: 冰镇蜜糖冻番茄 👅👅👅👅👅 .

• 虾多士
  • 海胆手撕鸡檬纸卷