餐厅装修简约,唔少角落放左啲干花,望落好舒服,好有休闲的感觉。食物的份量都偏大,好适合多几个人share,每样食啲咁😚🔸牛肝菌蛋包饭🍄一上枱就会闻到好香的菇菌味🍄店员会帮忙切开蛋包饭,个半熟蛋真系煎得好靓,色泽均匀,一切开系超嫩滑的蛋😍🔸炸芝士猪扒忌廉年糕🐷🧀芝士猪扒炸得好脆口,中间芝士有拉丝的感觉,一人食一件刚刚好🧀年糕味道似卡邦尼忌廉味,本身以为会好溜,但系食又高又食一旧,停唔到口🤣🔸慢煮羊膝配薯条🐑呢款有啲东南亚风,可能因为落咗啲香料腌制,肉质软腍,无羊的膻味。唔好睇佢好大条骨咁,切开好多肉食,3、4个人share就啱晒~🔸玫瑰酱无骨炸鸡🍗🍖叫炸鸡都会包韩式前菜,今日就有腌萝卜同薯仔沙律。拣咗餐厅嘅招牌口味玫瑰酱🌹睇餐牌介绍玫瑰酱并唔系玫瑰花味道,而系由番茄酱、奶油酱、辣椒酱混合而成的酱汁,酱既颜色好似玫瑰色,所以先叫做玫瑰酱。味道都几有层次,酸酸辣辣。半份炸鸡份量都好多,仲有薯条同年糕。🔸韩式杂莓牛角包窝夫🧇🍓🫐而家韩式甜品兴牛角包窝夫,我哋都叫左个share,卖相精致,窝夫食落酥脆,带有牛油香,配上忌廉同水果食一流!🔸盛夏冰爽西瓜柠檬梳打🍉士多啤梨香蕉奶昔🍓🍌好适合夏天的特饮
食物的份量都偏大,好适合多几个人share,每样食啲咁😚

🔸牛肝菌蛋包饭🍄

🔸炸芝士猪扒忌廉年糕🐷🧀

🔸慢煮羊膝配薯条🐑

🔸玫瑰酱无骨炸鸡🍗🍖
炸鸡都会包韩式前菜,今日就有腌萝卜同薯仔沙律。

🔸韩式杂莓牛角包窝夫🧇🍓🫐

🔸盛夏冰爽西瓜柠檬梳打🍉士多啤梨香蕉奶昔🍓🍌
好适合夏天的特饮,西瓜梳打有粒粒西瓜波,有得饮有得食,饮完透心凉☃️士多啤梨香蕉奶昔就充满果香味,质感绵滑,亦饮到有啲果肉🍓🍌

📍 #BanchanandCook (#铜锣湾美食) (#太古美食) (#东涌美食) (#屯门美食)

铜锣湾勿地臣街1号时代广场9楼922-923号舖
太古太古城道18号太古城中心二期2楼222A号舖