2017-06-19 5458 浏览
Family day 去边好呢 🤘🏿 一家人或者一班人又想行街又可以聚一聚饮杯茶食个包边到好呢,小宝发现到 K11 上面原来有酒楼,今铺真系睇潮野食潮野一剔过,尽在 K11 😂 题外话 K11 啲野特别有味道又多潮野睇,好有艺术感觉 🤤开心聚会饮杯茶食个包 👯👯👯 呢到既点心真系造型可爱又好好味,开头先整壶炖汤补下先,用个茶壶装都几搞笑 😂 个茶壶其实入面好多料,唔系猪骨果啲,坚系有旧花胶 😋跟住食左一个记得个名叫不是梨既点心 😂 好搞笑,不过真系不是梨,其实系炸煎堆,整到好似梨咁样 😂 呢个味道正正常常啦!然后就食左个镬仔咖喱鱿鱼,镬仔 keep 住冇咁快冻,不过个咖喱好正,好似街边果只正正咖喱味!推荐!之后食呢个名又好搞笑既叫有排饺 😂 今铺真系有排饺 🤘🏿 一饺四式分别有黑松露、鱼子、青芥末、姜片,当中黑松露同鱼子都系味道比较丰富好味!仲有一个推荐既系好似斑马咁款既叉烧包,黑色果啲斑就系竹炭粉整出黎既,而白色既斑就系本身果只颜色,呢个叉烧包特色之处系个馅有紫姜味,食落系比较惊喜同成件事冇咁饱 🤓最后就饮杯茶就真系食个鲍,鲍鱼仔系用柚子汁浸淫过既 🤘🏿 所以食落味道简单清新,食完再
最后就饮杯茶就真系食个鲍,鲍鱼仔系用柚子汁浸淫过既 🤘🏿 所以食落味道简单清新,食完再食多一甩 😋
P.S. 呢到个环境都好舒服好靓,本身呢到系个婚宴场地黎既,所以布置得好靓,都有好多影相位可以影,不妨放假可以 try try 🤘🏿
——————————————————————
会所 1 号空中花园