2019-06-30 31 浏览
斋睇外观仲以为行错左去酒吧,原来真系有间咁Chill既泰菜😲。外面有露天Bar位,不过岩岩行完山有啲热,就入左里面坐;入面亦都有大萤幕播一啲泰国MV,音乐都几强劲,好有Feel👩🏻‍🎤。-串烧(牛、鸡)$108用酒杯黎装住啲串烧,卖相好有趣。薄荷叶其中一个特色就系佢地既香料、蔬菜都系黎自佢地既自家农田👩🏻‍🌾,确保香料同蔬菜都系新鲜高品质💯;而当中茴香叶系薄荷叶菜色入面常见既配菜🌿。侍应建议我地可以搣少少茴香叶配串烧。-牛肉粒非常厚肉又无筋,甚少脂肪,牛味浓烈🐂。虽然鸡都系啖啖肉,不过我觉得干左少少,中意食牛多啲!茴香叶闻落去有啲似芫荽,但食落无想像中咁浓味,有啲似柠檬叶味🍋。配串烧食都几夹,可以减去油腻感。-自家制炸虾饼 $88份量好足,有成八粒咁多👏🏻。外层炸得松脆,入面既虾胶打得好弹牙🦐,虾味都算浓郁。-椒丝泰式炒椰苗 $98当然要试下Mint Thai自家农田种出黎既椰苗🌱!菜味非常浓,不过我略嫌炒得老左少少,但个汁好惹味,会令到你忍唔住系咁食✨。-冬阴公炒饭 $128好好食,份量又多,冬阴公味酸酸辣辣🤤,配料有鲜鱿、虾、草菇,仲有茴香叶!我觉得茴香叶配冬阴公炒饭夹过配串烧🤞🏻

串烧(牛、鸡)$108
用酒杯黎装住啲串烧,卖相好有趣。

配串烧食都几夹,可以减去油腻感。
自家制炸虾饼 $88
份量好足,有成八粒咁多👏🏻。
外层炸得松脆,入面既虾胶打得好弹牙🦐,虾味都算浓郁。

椒丝泰式炒椰苗 $98

冬阴公炒饭 $128
好好食,份量又多,冬阴公味酸酸辣辣🤤,配料有鲜鱿、虾、草菇,仲有茴香叶!我觉得茴香叶配冬阴公炒饭夹过配串烧🤞🏻,因为冬阴公炒饭无串烧咁浓味,茴香叶既香气会再突出啲👍🏻。

另外要赞下既系侍寝服务态度非常好👼🏻,每道菜都会介绍下要点咩酱食,同埋举亲手都好快会过黎👏🏻。