2009-10-14
其实知道喜喜开了新分店好耐,一直提不起兴趣去,今日食饭再谂唔到去边度食所以就黎试下。门面都几靓既,同旧式的喜喜好唔同,感觉干净d同企理d~ 见到佢有个常餐 menu,好似好豪华又健康咁,一于来一客。- 鲍鱼火腿丝奄列 (转多士)- 鲜茄什菌汤米线 (可多选一种配料)黎喜喜当然要食烧味啦,所以再多叫一个乳猪三宝饭,除了乳猪外,外加叉烧同油鸡。鲍鱼火腿丝奄列 (转多士) : 多士好厚,有牛油香又脆口。个奄列真系有鲍鱼同火腿丝,不过略嫌油左少少。鲜茄什菌汤米线 (加鸡丝) : 个汤好鲜,应该无加味精,番茄同什菌好多 (其实我唔食菌,所以无试,哈哈) ,不过所谓的鸡丝就得好少,只系象征式的有两小块。乳猪三宝饭 : 睇落去个乳猪好脆呀,(嘻…..其实我唔系好食乳猪的,d皮太肥了) 不过见佢好似好薄好脆,所以临尾都试左半旧,可能放耐左有少少淋,但系都ok又好薄,同埋无咩肥膏。叉烧都好味,不过我钟意甜d,如果多少少麦芽糖就仲正 (太兴好味d)。至于油鸡都可以,虽然我地个碟所分到的比较鞋,好彩几够豉油味。总括黎讲,可以再黎,不过我觉得佢为做生意,摆得太多台,好迫好多人,坐得唔舒服啰。搅笑既系,一入去的
门面都几靓既,同旧式的喜喜好唔同,感觉干净d同企理d~
见到佢有个常餐 menu,好似好豪华又健康咁,一于来一客。
- 鲍鱼火腿丝奄列 (转多士)
- 鲜茄什菌汤米线 (可多选一种配料)
总括黎讲,可以再黎,不过我觉得佢为做生意,摆得太多台,好迫好多人,坐得唔舒服啰。搅笑既系,一入去的时候见到好多从事劳动工作的人事同伯伯,好有去旧喜喜食野的感觉,原来叔父辈都潮得「喜」。