青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2021-03-11 579 浏览
系旺角波鞋街入面,居然有间充满花草、梦幻feel既餐厅,仲要系食啲新派fusion泰菜两个人叫左两杯饮品同两样主食,份量啱啱好! 但味道就一半一半啦惹味拼盘。 8/10款式多,每样小食都有两件,啱晒两个人食,而且每款小食都炸得刚好。不过个酱汁就偏咸,只系点甜酸酱就ok!咸柠梳打。 8/10用泰国玻璃樽版既梳打水即冲个咸柠檬,系超够汽,同埋唔甜! 淡淡既咸味饮落好舒服😌荔枝龙眼牛肉红咖喱。 5/10原本都好好奇尼几样食材夹埋系咩味道,结果试完就觉得试过就算啦,因为系超级普通既甜酱汁味,咖哩味唔突出,揾唔到龙眼系边😑下次会试青咖喱~冬荫功梳打。 5/10又系俾尼个名吸引左,令人好好奇会系咩味道,点知只系糖浆味、极淡既辣椒味、少少青柠同香茅味捞埋,但完全唔夹既一杯特饮😥

惹味拼盘。 8/10

咸柠梳打。 8/10

荔枝龙眼牛肉红咖喱。 5/10
下次会试青咖喱~

冬荫功梳打。 5/10
荔枝龙眼牛肉红咖喱