餐厅: 邊敘邊醉
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-05-26 45 浏览
以地道的港式🇭🇰风味做主题嘅火锅餐厅 入面嘅装修夹杂左怀旧同年代嘅风格 就连厕所都好玩味 虽然感觉地道但食物款式夹咗好多新嘅元素 而且员工服务质素真系冇得弹 唔单止会主动介绍食物 同时仲会提醒煮嘅时间 呢个真系值得一赞👍🏻汤底 (滋润花胶螺片鲜鸡锅)🐔估唔到都几多鲜鸡同花胶 另外再有雪耳 成个汤都几滋润 小食方面 (麻辣青瓜拌木耳, 醉牛𦟌🐮, 椒盐墨鱼嘴🦑)麻辣青瓜相对有少少辣 唔食得辣嘅朋友要小心 最牛腱味道都唔错 不过如果酒味再浓啲会更好 炸墨鱼咀加咗七味粉 香脆又有少少辣几开胃👌🏻肉类🐮 (手切牛颈脊,封门柳)风门楼嘅肉质相对比较林 但牛味非常之浓 而牛颈脊比较有咬口 个人就比较钟意封门柳其他食品 (🥟饺子拼盘:黑松露鲍鱼饺 自创花雕醉鸡饺 黑豚肉韭菜饺 鲜虾云吞饺, 🥬新鲜蔬菜拼盘, 自制脆炸响玲, 淮山面)特别要赞一赞花雕醉鸡饺 呢款饺我真系未见过 而且估唔到仲可以keep到花雕酒味喺个饺入面 非常出色💯 其他饺都非常好食 不过就比较正常同普遍 自家制响铃系即叫即炸 非常脆口好好食😋 其实已经食到好饱 不过又真系唔系成日会食淮山面 所以都想试吓 食完就真系满足到癫咗🤣 饮品

汤底 (滋润花胶螺片鲜鸡锅)🐔
估唔到都几多鲜鸡同花胶 另外再有雪耳 成个汤都几滋润

小食方面 (麻辣青瓜拌木耳, 醉牛𦟌🐮, 椒盐墨鱼嘴🦑)

肉类🐮 (手切牛颈脊,封门柳)

饮品同甜品(雪燕椰汁奶冻, 竹蔗茅根雪梨水)
最后仲有个甜品同饮品 味道都唔错 雪梨水滋润 唔太甜 为呢餐饭画上圆满嘅句号❤️