2018-08-30
前排做野做到无停手,做到周身骨痛餐餐食埋不知所谓既饭盒,终于忙完了,要比我自己叹返餐,一来老婆今日约左人,所以我可以顺便接埋佢一齐返屋企。近排好想食生牛河,又要揾到间好食既真系好难,我系旺角好景商场后面行行下见到好多间食店,之后发现见到有间食越南野既舖头,睇到店内装修都几时尚,于是入去试下啦,横惦又有我喜欢食既生牛河。入到去睇下餐牌,原来有分3个STEP可以选择1系汤面2系小食3系饮品,可以比我地选择任何一个STEP都得,或者STEP1/2、STEP1/3、STEP2/3或者STEP1/2/3选哂都得,视乎我地选择,STEP1就系汤面(用正价价钱,没有跟餐价),STEP2、3就系小食同饮品(假如有叫一个汤面的话,小食或饮品可以用跟餐价钱),我之前做得咁辛苦紧系选择哂3个STEP啦。【越式生牛肉牛骨汤河粉】$62一来到个汤底非常清甜,河粉又好幼滑,见到牛肉不是全熟(我真系比个赞佢,有好多地方既生牛河D牛多数系全熟同好"鞋"),但佢地既牛肉非常嫩滑。值得推介!!!【法式芝心虾多士】跟餐价$45虾多士炸面包皮,唔好睇佢外表咁普通,实际上食落去比想像中好,表面又够香脆内里虾胶又够弹牙,最重要系
虾多士炸面包皮,唔好睇佢外表咁普通,实际上食落去比想像中好,表面又够香脆内里虾胶又够弹牙,最重要系芝士真系流心架,无得弹。 【青柠梳打】跟餐价$23
食左D炸野,点少得冰冻饮品,我叫个清新、特色越南饮品来清热气,同埋都几有gimmick。