2022-09-30
朋友介绍话神灯有无限嘅惊喜㖞❤️。平日晚饭时间座满人,好在有book位唔洗等! 睇Menu呢度果然有好多特别嘅菜式,大热天时座低紧系要D凉菜爽爽佢先啦🧊先嚟个开胃前菜- 🍊柚醋舟山海蜇头 夏日必吃冰镇🧊开胃前菜,以柚子醋浸泡🍊舟山的海蜇头,海蜇肉厚好有口感,酸甜爽脆清新,开胃醒神1/4 黑松露玻璃烧鹅⚠️推介⚠️🖤黑色嘅烧鹅真系第一次见,一上枱香喷喷热辣辣😍表面黑纹纹原来系黑松露嚟架,一啖咬落去香脆嘅鹅皮,带有香浓嘅黑松露味,烧鹅汁香甜醒胃,超 juicy 😊爱了蜜汁脆烧鳝⚠️推介⚠️爱吃鳝嘅我啱晒,鳝皮超脆,嫩滑鳝肉,连我唔食鱼嘅朋友都话ok👍牛魔王叉烧 ⚠️推介⚠️牛肉定叉烧?系呀系用牛肉整嘅叉烧呀😋又系第一次见,真系好特别喔。bbq微焦嘅表面,香浓腍软嘅肉肉,配菜仲有酸萝卜,可开胃亦解油腻,系唔错啵脆皮嫩鸭红 原本以为系炸豆腐,原来系脆皮鸭红 ,外面酥脆,内里鸭红软软的,送酒一流啫啫芥兰煲 食咁多肉紧系叫返个菜啦,香喷喷热辣辣,满满咸香虾干搭爽脆嘅芥兰,非常惹味食完饭仲有cute cute Vm甜品送,有香滑牛奶布丁&清甜桂花糕神灯海鲜酒家Lantern Seafood Restaurant佐
先嚟个开胃前菜- 🍊柚醋舟山海蜇头
啫啫芥兰煲
神灯海鲜酒家
Lantern Seafood Restaurant
佐敦长乐街14-20号 18广场地下&一楼
#粤菜 #中菜 #佐敦 #佐敦美食 #佐敦食乜好 #神灯海鲜酒家 #黑松露玻璃烧鹅