2023-10-22 61 浏览
新蒲岗多好嘢食就系人都知,今次食嘅呢间西餐真系好惊喜😍前菜香煎鹅肝配慢煮蕃红花梨大块香煎鹅肝,外表金黄诱人。切开鹅肝时之后,迎面而来嘅油香令人难以抗拒。慢煮嘅蕃红花梨作为伴碟,增添了菜肴嘅甜美同果香,带来令人惊艳嘅口感对比。主菜脆皮德国猪手配蜜糖芥末酱猪手嘅外皮炸到酥脆,每一口咬落去,脆皮带来嘅香脆口感迅速蔓延而唔油腻。肉质鲜嫩多汁,绵密嘅口感令人难以抗拒。蜜糖芥末酱带来了一种甜中带辣嘅感觉,为猪手增添了丰富嘅层次感。香煎三文鱼配刁草忌廉汁伴时令杂菜三文鱼煎到卜卜脆,肉质鲜嫩而唔会过熟,散发出诱人嘅海洋香气。刁草忌廉汁带来了丰富嘅奶香味同刁草香气,与三文鱼的鲜味相得益彰。是日甜品当日甜品系焦糖炖蛋,焦糖嘅脆,蛋嘅滑,为晚餐配上一个完美嘅句号。
新蒲岗多好嘢食就系人都知,今次食嘅呢间西餐真系好惊喜😍

前菜
香煎鹅肝配慢煮蕃红花梨