2018-10-25
响新蒲岗开工咁耐,有时都几惊喜吓 因为呢度 系一个卧虎藏龙嘅地方 有企喺餐厅质素可以系上天堂同地狱嘅分今日港岛区朋友过嚟相聚 ,本来话想是附近几间 蒸气火锅, 但我一早试过 ,𠮶种迫夹 同埋 贵夹唔饱, 食一次已经够 ,所以就带咗个friend 嚟呢度!新开呢一间 见佢经常 好多人 ,今日早咗食饭 都满座 ,好在 空间尚算 合理 ,我哋一行四个人都算坐得舒服!半只鸡嘅药膳火锅, 鸡件够滑而且唔系得 层皮 ,而系 好有肉地 ,还系 肉质 滑捋捋, 可以话畀到你一个 好有信心嘅开始!美国桶蚝绝对系无敌之选 ,收你$128 但畀足料你 ,绝对系童叟无欺。虽然我自己唔食鳝,但同行朋友 话呢个价钱值回票价 ,非常厚肉鲜味 ,而且烧得 极好食,尤其系调味方面。样㗎完全唔骚,原来系纽西兰 嚟嘅 羊肉, 果然系唔同啲, 鸡软骨 大大粒 ,咬落爽爽 ,调味一流千祈唔好以为 烧蛏子王好简单 ,要烧得 啱啱好 唔会过硬 ,其实都好花心机, 而且睇得出佢哋响清洁上落足 心机 ,完全食唔到有沙 very good估唔到 安格斯肥牛系咁 嫩滑 ,可以话系入口即溶 ,就算 100 % 熟透, 都唔会靭,而且非常足料
估唔到 安格斯肥牛系咁 嫩滑 ,可以话系入口即溶 ,就算 100 % 熟透, 都唔会靭,而且非常足料,份量十足
云吞爽口 冇猪肉 雪藏味 ,大大粒 好抵食
芝心虾丸够弹牙 ,亦无崩砂发涨嘅口感,食得出系自家制作,有诚意!
虽然今晚一行四人食咗千二,但用料之靓系始料不及,比起三四百蚊食半只蟹两只虾四只蚬嘅蒸气火锅,呢度就更有价值了。