2023-12-12
钟意食海胆嘅我哋👦🏻👧🏻又嚟新蒲岗嘅海胆仔食啦😋 呢度嘅海胆真系每次都唔会失望😌~ 上次我哋两个share海胆丼食,虽然海胆份量多,但贪心嘅我哋想食再多啲💕!所以今次仲嗌咗海胆手卷同海胆饭团添🤭寿司定食 $138有三文鱼籽、吞拿鱼、三文鱼腩、帆立贝、赤虾、海胆寿司等等,款款都新鲜。三文鱼腩肥美油香十足✨,帆立贝鲜甜有口感😋。定食会有埋沙律🥗同面豉汤🥣,面豉汤味道浓郁,入面有豆卜。沙律新鲜爽脆,仲有车厘茄、粟米粒,配上黑醋汁几开胃。海胆丼 $168海胆鲜甜,份量十足,肉质肥厚。海胆上面有粒粒三文鱼籽🐟,增架鲜甜口感🆙,好味到一啖接一啖食🥰。海胆手卷 $48上枱时店员提醒我哋手卷要食咗先,唔系嘅话紫菜就会好快变腍。佢地手卷嘅紫菜真系好脆🗯️!紫菜包住寿司饭同鲜甜美味嘅海胆,一啖食落去真系好满足阿🥰!海胆饭团 $88饭团外层烧到脆身,入面包住满满嘅海胆,热食嘅海胆都好好味,有另一种风味💕。提子汽水 跟定食套餐+$6 📍 海胆仔 (新蒲岗)新蒲岗衍庆街2-32号新蒲岗大厦地下Q号舖
寿司定食 $138
海胆丼 $168
海胆手卷 $48
海胆饭团 $88
提子汽水 跟定食套餐+$6
📍 海胆仔 (新蒲岗)
新蒲岗衍庆街2-32号新蒲岗大厦地下Q号舖