2021-12-09
早几日同朋友一齐去左新蒲岗,突然之间想食日本菜,朋友就话不如试吓呢间改名叫海胆仔,当然要叫下海胆食😈,今次我哋都做咗几多嘢share食,带子包海胆,刺身就叫咗赤虾同三文鱼鱼籽,另外仲叫两款生蚝🦪,大拖罗寿司,另外仲叫咗啲串烧-牛舌&鸡皮,小食就叫咗炸鸡软骨,明太子鸡翼,天妇罗虾,同烧茄子🍆😋小编重点介绍几款😆带子包海胆,厚厚嘅带子夹住海胆,仲有紫菜添,小编仲加咗啲三文鱼籽上去,又有另一个食法😈,带子海胆都好新鲜👍🏻至于生蚝,我哋就叫咗日本同埋法国嘅,日本厚岸同法国Gillardeau,佢哋都各有特色,日本🦪大只啲,食落去creamy d😌,另外法国🦪就细只啲,食落去都味道就会重啲,其实就各有千秋,大家都可以试吓叫下睇吓啲咩唔同😋大拖罗寿司🍣拖罗都好大片,𠮶啲花纹都好靓,充满油脂,相当邪恶😈串烧牛舌都好厚生,另外鸡皮都好脆身😋另外小食炸鸡软骨同埋明太子鸡翼都好好味,炸鸡软骨食唔停口最啱配搭啤酒,另外明太子鸡翼d明太子让左落鸡翼,明太子份量都好多👍🏻整体来讲,体验都唔错,刺身同海鲜都好新鲜,不过位置就唔系话好多,有兴趣嘅朋友,就要早啲book枱啦😌,另外除咗menu之外,职员都会介绍时令嘅
小编重点介绍几款😆
串烧牛舌都好厚生,另外鸡皮都好脆身😋
整体来讲,体验都唔错,刺身同海鲜都好新鲜,不过位置就唔系话好多,有兴趣嘅朋友,就要早啲book枱啦😌,另外除咗menu之外,职员都会介绍时令嘅海鲜比客人😃