2024-09-20 715 浏览
有朋友介绍新蒲岗有间米线店几好味 作为米线迷既我 更系要过黎试下啦😁呢到最出名系「炭烧猪颈肉米线」差唔多台台都有一碗 我地更系要叫黎试下啦 猪颈肉系分开上的 猪颈肉的外皮甜甜地 有脆边 Size大细适中 肉质少少烟靭 整体几好味 汤底叫左酸辣汤底嘅小辣 辣度适中 汤头好浓郁 酸辣平衡得几好 米线份量略嫌偏少 男仔食可能要加底先够饱 但系整体质素很好 专登揸车过黎都值得❤️另外我地仲叫左「慢煮猪软骨米线」、「招牌鱼腐米线」个人觉得猪软骨发挥正常 呢个米线跟招牌猪软骨汤底 猪软骨汤底好鲜甜 好有惊喜 如果钟意食清汤一定要试下❤️另外的「招牌鱼腐米线」鱼腐外皮煎过再摆落煮好的米线上 食个阵仲系脆口 质素唔错 而且仲有5粒 可以过足口瘾👍🏻小食方面 我地试左另一个招牌菜「招牌手作虾多士」 虾多士系新鲜炸起的 虾系虾胶 虾有少少雪味 不过口感一流 脆卜卜 唔错👍🏻另外的「椒盐鸡翼尖」卖相一流 炸得刚刚好 椒盐味做得好好 食一只 又食下米线 超级夹❤️个人觉得除左米线唔错外 小食各方面都做得好好 除左试米线都可以试埋小食😁当日闲日夜晚大概7点几左右 等左半个钟到先有位 朋友话闲日下午系可以直入 大家可以

当日闲日夜晚大概7点几左右 等左半个钟到先有位 朋友话闲日下午系可以直入 大家可以留意返😊
炭烧猪颈肉
椒盐鸡翼尖