2024-12-21
黄咖喱海鲜🥘,本身就系非常钟意食泰国菜嘅,我梗系唔少得叫呢个泰式嘅黄咖喱,朋友喺鸡肉牛肉同埋海鲜之间就选择咗海鲜,其实都好夹,有青口鲜虾同埋鱿鱼!非常钟意食佢嘅青口,食落去都几好,而且鲜虾我哋都觉得非常新鲜,味道都唔错鱿鱼亦都非常有咬口,正 !再加埋佢嘅香酥薄饼,非常松脆,而且同黄咖喱嘅味道都非常配搭得好好,整体同埋佢嘅价钱都唔系好贵,CP值非常高,大大碗咖喱再配搭埋薄饼其实已经差唔多好饱!泰式蟹肉煎蛋饼🥘,出边食呢一个蛋饼起码都要$100起跳,估唔到呢度只系需要$66就食到,而且份量嚟讲都几大份,充满啖啖的蟹肉,非常好食!而且都做得非常厚身,咬落去嘅口感,所以都几好,唔会话好薄!本身就非常钟意食泰式蟹肉蛋饼,所以呢一个我觉得都非常值得推介俾大家!芒果糯米饭🥘,呢个系我最钟意食嘅泰式甜品芒果糯米饭真系非常好食佢嘅芒果非常甜!而且唔会好酸!佢做咗做六粒唔同细细粒嘅糯米饭,成个摆盘都非常精致,忍唔住即刻攞电话出嚟打卡!味道上嘢都做得唔错!价钱嚟讲,非常抵食.猪肉冬阴功汤粉 🥘,冬阴功嚟讲唔算好难非常适合香港人嘅口味!加上佢本身有非常多嘅配料,令到成个汤底嘅口味都更加多元化!我本身都非常钟意
猪肉冬阴功汤粉 🥘,冬阴功嚟讲唔算好难非常适合香港人嘅口味!加上佢本身有非常多嘅配料,令到成个汤底嘅口味都更加多元化!我本身都非常钟意食佢个猪肉丸,系自家制嘅猪肉丸同出边街市买到嘅味道完全唔同,所以我觉得都非常有惊喜冇谂过呢一间餐厅嘅食物质素都几高!