2021-09-02
📍新蒲岗海胆天堂‼️ · 选择多嘅日本餐厅 -- 海胆仔😍💓=======================前排见唔少人推介呢间位于新蒲岗,主打海胆菜式嘅日本餐厅,上星期就同朋友一齐嚟试下🤤------------------------------⭐️倍化带子吞海胆 $88 几有创意嘅菜式!带子好大只,中间夹住海胆,味道尚算鲜甜👍·⭐️松叶蟹双重丼 $128 好足料嘅丼饭🤤将蟹膏同蟹肉捞埋啲饭一齐食,啖啖都好鲜味😍·⭐️五岛烈岛生蚝 $98 超级大只,成只手掌咁大嘅蚝🤩肉质肥厚,海水味颇浓🙈·⭐️仙凤趾生蚝 $68⭐️陆前高田生蚝 $45入口几creamy,味道鲜甜!·⭐️混合海胆沾面 $128本身颇高期望,但味道却不似预期🙈海胆沾面汤味道系甜甜哋,小编同朋友都觉得好似南瓜忌廉汤...😂😂而沾面系用咗港式𠮶款拉面,口感欠奉🥺整体略为失色,不太推荐😭•⭐️银雪鱼西京烧 $128鳕鱼肉肉质嫩滑,鱼油香浓郁!可以一试🥰·⭐️鹅肝多士 $48鹅肝口感有少少硬身,油香唔太浓郁🙈普通🙈·⭐️烧菠萝 $18菠萝几juicy~用嚟消下济都唔错!------------------------------整体嚟讲食物好多选
=======================
⭐️倍化带子吞海胆 $88
几有创意嘅菜式!带子好大只,中间夹住海胆,味道尚算鲜甜👍
⭐️松叶蟹双重丼 $128
好足料嘅丼饭🤤将蟹膏同蟹肉捞埋啲饭一齐食,啖啖都好鲜味😍
⭐️五岛烈岛生蚝 $98
超级大只,成只手掌咁大嘅蚝🤩肉质肥厚,海水味颇浓🙈
⭐️仙凤趾生蚝 $68
⭐️陆前高田生蚝 $45
入口几creamy,味道鲜甜!
⭐️混合海胆沾面 $128
⭐️银雪鱼西京烧 $128
鳕鱼肉肉质嫩滑,鱼油香浓郁!可以一试🥰
⭐️鹅肝多士 $48
鹅肝口感有少少硬身,油香唔太浓郁🙈普通🙈
⭐️烧菠萝 $18
菠萝几juicy~用嚟消下济都唔错!
整体嚟讲食物好多选择,价钱亦几亲民,想过下日本瘾不妨试试🤪👍
卖相:7/10
味道:6.9/10