2024-09-05 313 浏览
钟意食潮州菜嘅朋友,成日周围试新嘢,今日就带我一齐食呢一间位于新蒲岗嘅「潮盛馆」晚饭时间大约七点嚟到,已经有好多食客,睇嚟好受欢迎。一入门口,见到侍应上菜都非常吸睛,摆盘好靓,烟雾弥漫,仙气🤓🤓餐牌食物选择都几多,稳阵打冷菜式都有冻乌头鱼见到鱼尾嘅牌仔,就只系正嘢!之前喺其他地方食过几次,有元朗乌头认证嘅牌仔,啲鱼真系好食啲!鱼肉唔会散修修👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻真系要比够五个like再加埋仙气效果,好睇又好食🤓🤓潮盛特色醉乳鸽坐低冇耐就听到话乳鸽剩返一只,咁梗系要把握机会,快啲叫埋最后𠮶只啦😄😄好彩有叫到,精彩㖞!摆盘非常靓,一半以上嘅位置已经做咗起骨,细心👍🏻酒味香得黎易入口,绝对唔会太呛,最好食嘅竟然系啲皮,脆卜卜,又入味,推荐!椒盐九肚鱼非常香脆,而且味道好惹味,细细件,易入口,配啤酒一流!暖暖个胃,黎一大锅蚝仔粥就最适合不过。蚝仔份量好多,新鲜,成件事好舒服🥰🥰果然冇介绍错,下次想食潮州嘢,又多一个选择🤓🤓

餐牌食物选择都几多,稳阵打冷菜式都有
冻乌头鱼
见到鱼尾嘅牌仔,就只系正嘢!
再加埋仙气效果,好睇又好食🤓🤓
潮盛特色醉乳鸽

椒盐九肚鱼
非常香脆,而且味道好惹味,细细件,易入口,配啤酒一流!
果然冇介绍错,下次想食潮州嘢,又多一个选择🤓🤓
  • 椒盐九肚鱼