2023-11-28
海胆仔 (新蒲岗)今次再访呢间位于新蒲岗嘅日式居酒屋,环境舒服,店员有礼。倍化带子吞海胆嚟到海胆仔,点会少得海胆呢!叫咗呢款由大大粒带子夹住满满海胆,外面仲有紫菜包住,一啖摆落口,食到紫菜嘅香脆口,接住又有爽甜带子,最后新鲜海胆洋溢于口腔,满足到不得了😍😍双重三文鱼丼份量绝对唔少嘅刺身丼,有五块大大块嘅刺身三文鱼,再加一块淋上酱汁及香葱嘅炙烧三文鱼。刺身当有连同沙律同埋面豉汤,非常丰富!牛肉野菜锅锅物拣咗最经典嘅牛肉锅,配有日式寿喜烧汤底,面头有日本生蛋。牛肉份量非常足够,牛味香浓,口感正常,唔太韧。我哋加咗$10跟稻庭乌冬,总共都系$98,好食又饱肚。串烧我哋试咗鸡肉大葱、鸡皮、翠玉瓜、和牛、七味五花腩。最推介嘅系七味五花腩,调味非常香口,口感带点香脆,食到腩肉嘅味道同时有油脂溢出,正!📍新蒲岗衍庆街2-32号新蒲岗大厦地下Q号舖
今次再访呢间位于新蒲岗嘅日式居酒屋,环境舒服,店员有礼。
倍化带子吞海胆
双重三文鱼丼