2023-05-14
今日同朋友系钻石山附近上完workshop 去附近揾下野食先 点知揾到呢间日本餐厅 餐厅门面设计特别显眼 餐厅内划分外卖同刺身区两边 入面同楼上都有堂食座位 未到7点已经有一半满座 即刻入去坐先-餐牌食物种类丰富 基本上有齐寿司、刺身、丼饭、仲有串烧、拉面、火锅⋯⋯ 我地就每样叫少少 食下先 味道都唔错 价钱好合理 街坊价🤩🤩-☀️海胆丼 $168 见呢度以海胆仔命名 就一于叫返个海胆丼海胆份量多 有成6-8块 块块都好大旧好肥美😚😚 -三文鱼大虾带子丼 $88鱼生块块都厚切肥美 😍 好喜欢呢度嘅寿司饭 粒粒饱满 调味鲜甜😋-🐟三文鱼腩刺身 $88厚切嘅鱼腩 油脂分布平均 肉质肥美鲜甜 -🥑牛油果软壳蟹卷 $38价钱抵食 有4件❤️ 配料丰富 青瓜系点缀左整个寿司 丰富了整个口感😋😋-🍢串烧 叫左几款串烧 :🐷七味五花腩串 调味好够香口 惹味😍😍 五花腩烧到岩岩好 唔会太鞋口 仲好juicy 🐥鸡肉棒串: 卖相可以再烧得金黄色啲 但肉质唔错 仍鲜嫩😊🍍烧菠萝:好香甜😋😋 好多汁👍🏻 -🍽🍴总结 🍽🍴餐厅上菜速度算快 好快就上晒啲食物 不过餐桌太细 唔够放 🥺店员一见我地食完一样就好快收拾
今日同朋友系钻石山附近上完workshop
去附近揾下野食先