2021-06-07 86 浏览
元朗越来越多omakase店,今日就book左好多人赞既新贵 - 舍利鮨试吓🧞‍♂️兵库县室津蚝通常都生食,但师傅今次微微煮熟,熟蚝味道都相当鲜甜,够CREAMY肥美,好有口感,熟左都无缩水,蚝味仲好持久添🧚‍♂️甘笋苹果汁清一清口腔,甘笋苹果清爽开胃五日熟成深海池鱼睇到都流晒口水,好好味。平时池鱼味道比较淡,熟成后味道浓郁左,加埋少许姜蒜好特别🧞‍♂️花竹虾比较少食,原来肉质好弹牙,虾膏鲜甜黏口,回味无穷。太刀鱼天妇罗配龙虾汁太刀鱼好嫩滑,天妇罗食落口一啲都唔会觉得油腻,最点精系个龙虾汁,提升左太刀鱼嘅鲜味🧛‍♂️冲绳野生中拖罗野生中拖罗入口即化,简单落啲豉油已经好好食,油份仲好重🧚‍♂️北海道海胆海胆份量点都唔够多,点都食唔够喉。超鲜甜幼滑,师傅可唔可以整多件俾我啊🧛‍♂️生烧鳗鱼饭呢期师傅话鳗鱼当造,整个生烧鳗鱼饭我哋叹下。烧起上枱真系几香,酱汁调味恰到好处,唔会过甜过咸。鳗鱼又够juicy,好有日本食既味道。今餐好饱饱,有惊喜!🧞‍♂️

兵库县室津蚝

甘笋苹果汁
清一清口腔,甘笋苹果清爽开胃

五日熟成深海池鱼
熟成深海池鱼

花竹虾
比较少食,原来肉质好弹牙,虾膏鲜甜黏口,回味无穷。

太刀鱼天妇罗配龙虾汁

冲绳野生中拖罗
中拖罗

生烧鳗鱼饭

今餐好饱饱,有惊喜!🧞‍♂️
2021-06-03
熟成深海池鱼