2023-07-23
韩阁系宝琳新都城中心二期嘅一餐韩国餐厅,餐厅环境都舒服阔落,而且到处放满了唔同嘅韩国电影剧照,红砖墙嘅环境配搭木板枱同为怀旧座椅,带出不一样的时光穿梭嘅感觉,饰物出餐都好快,员工十分有礼貌,系一间喺宝琳非常值得一试嘅餐厅。上网睇咗佢炸鸡, 牛骨汤, 岩浆饭,蛋卷 同特价小食都好受欢迎!今次我试咗几款菜式同埋饮品,如果您系咖啡控,可以试下佢哋嘅冻400次咖啡,加咗啲牛奶,味道非常顺滑,咖啡同牛奶嘅比例都好啱。如果你钟意朱古力,就要试下佢哋嘅冻朱古力,饮落味道浓郁,好啱解渴。因为未到晚饭时间,又想食吓啲香脆嘅小食,钟意薯条嘅可以试下佢哋嘅芝士香草薯条,薯条酥脆,芝士同香草嘅味道都好丰富。另外新鲜热辣辣一锅出场嘅真露煮青口海蚬,同场加大咗原只大青口,青口同海蚬都好新鲜!份量好足料,完全食唔出重酒味,重要好鲜甜,令人回味无穷,入面仲有豆腐同大量蔬菜,食完成个人嘅肠胃感觉都好舒服。紫菜肉松蛋卷作为韩国人必点嘅菜式,呢个丰富嘅蛋卷,上面铺满左紫菜同肉松,味道好夹,蛋卷软绵,食落好满足!因为餐牌见到剩系得两款甜品,同埋都系$18就有一款,芒果布甸系唔系一般香港整开嘅质地,感觉到好湿润,芒果味道非常香
上网睇咗佢炸鸡, 牛骨汤, 岩浆饭,蛋卷 同特价小食都好受欢迎! 今次我试咗几款菜式同埋饮品,如果您系咖啡控,可以试下佢哋嘅冻400次咖啡,加咗啲牛奶,味道非常顺滑,咖啡同牛奶嘅比例都好啱。如果你钟意朱古力,就要试下佢哋嘅冻朱古力,饮落味道浓郁,好啱解渴。
紫菜肉松蛋卷
因为餐牌见到剩系得两款 甜品,同埋都系$18就有一款,芒果布甸系唔系一般香港整开嘅质地,感觉到好湿润,芒果味道非常香甜,入口好滑嫩,另外人气忌廉蛋糕卷亦都非常甜蜜!蚂蚁人必点,蛋糕柔软香甜,加上忌廉嘅味道,份量唔多,好快就一啖食晒!如果生日优惠,重会另外送一杯特饮及甜品架。