2025-02-03
最近元朗新开左一间国内过江龙米线店,主打川渝风味的米线,有六款口味汤底及二十六款配料,包括有唔辣既蕃茄同药膳汤、中辣既泡椒同酸菜汤、特辣既牛油火锅等,仲有卤猪蹄、鱼豆花等多款配料,任君选择。第一次帮衬小店,职员客服主动友善,会为客人简介食物,手机落单,上菜速度颇有效率,另有自助酱料及餐具提供,方便不同客人需要友人同我都系注重生活健康既人,当然要拣返款药膳养生汤米线,当日天气都几冻,整返碗香辣米线驱寒保暖就岩晒🥩滋补黑豆花牛肉米线 $70汤底有淡淡当归香味🤤但药材味唔会过浓,黑豆花口感绵密挂汁,牛肉嫩滑唔鞋口,米线爽滑弹牙🌶️🦐藤椒虾滑米线 $60汤底入口麻辣,几香藤椒味😋中辣对个人来讲可以接受,虾滑新鲜爽弹,配埋海带及番茄一齐食,口感清爽🍭磁粑油条 $18即叫即整热辣辣,外脆内软,口感烟韧,配埋芝麻糖粒一齐食,香口又唔会太甜😋🍮红糖冰粉凉虾 $18 (配餐半价 $9)饭后甜品卖相唔错☺️面层有桂花、杞子、凉虾点缀,再以中式花碗盛载,色泽艳丽。凉虾即以木薯粉制成,细小弯曲如虾米,因此得名。冰粉入口爽滑,凉虾有粒粒口感,整体唔太甜,食落几清新,仲可以中和辣味🍹百香茉莉茶 $20(配餐半价 $1
🥩滋补黑豆花牛肉米线 $70
🌶️🦐藤椒虾滑米线 $60
🍭磁粑油条 $18
🍮红糖冰粉凉虾 $18 (配餐半价 $9)
🍹百香茉莉茶 $20(配餐半价 $10)
酸甜开胃
🍐小吊梨汤 $20(配餐半价 $10)
清润生津