2021-05-19 242 浏览
男友今日放假我去左返工🙈😪收工后无心亦无力煮晚饭,就返屋企附近同男友去饮夜茶😁我地叫左个$83套餐包炖汤,竹筒饭,菜同埋甜品👏 拣左加$8既川味黄鳝竹筒饭,加$8转既花旗参炖乌鸡汤,跟餐既白灼菜心,另外叫咗鲜虾菜苗饺,咖哩蒸土鱿同埋酱皇凤爪😋1. 花旗参炖乌鸡个炖汤好香好足料,清甜唔油腻,有清热得黎又补身既功效👍👍 岩晒我地呢啲无汤水兼成日食热气野同挨夜既年轻人🤣2. 川味黄鳝竹筒饭见到呢度既蒸饭有黄鳝呢个咁特别既选择我谂都无谂就叫咗😁 仲要系川味更加香同好送饭,果然无令我失望👏 个饭唔算好辣,饭粒分明,带啲麻香,黄鳝份量都几多,肉质唔错,完全唔腥👍(不过就算腥都俾啲川味遮晒😂)3. 鲜虾菜苗饺未食已经见到晶莹剔透好足料👍 外皮烟韧,虾肉爽口,菜苗都爽口而且无草青味~4. 咖哩土鱿咖哩汁好香,蒸得啱啱好,完全唔会韧😋5.酱皇凤爪男友话个味ok,但略嫌蒸得唔够淋所以唔够入味同埋比较爽口,唔系佢食开嘅淋身口感😅6. 桂花糕跟餐甜品黎既,几清香唔会太甜,仲咬到粒粒嘅杞子,唔会太硬又唔会太淋,口感非常好😊呢个位置夜晚人流应该唔多,但我地一路食一路愈黎愈旺场,7点几埋单走果阵全场坐满晒,真西利😂
男友今日放假我去左返工🙈😪
收工后无心亦无力煮晚饭,就返屋企附近同男友去饮夜茶😁

1. 花旗参炖乌鸡
花旗参炖乌鸡

2. 川味黄鳝竹筒饭

3. 鲜虾菜苗饺
鲜虾菜苗饺

未食已经见到晶莹剔透好足料👍
外皮烟韧,虾肉爽口,菜苗都爽口而且无草青味~

4. 咖哩土鱿
咖哩蒸土鱿

咖哩汁好香,蒸得啱啱好,完全唔会韧😋

5.酱皇凤爪
酱皇蒸凤爪

6. 桂花糕
桂花糕

呢个位置夜晚人流应该唔多,但我地一路食一路愈黎愈旺场,7点几埋单走果阵全场坐满晒,真西利😂😂
白灼菜心
2021-05-18