2024-04-08
我系好钟意食pasta的 🥸但而家出街单点个pasta 都闲闲地百几蚊 过唔到师奶仔心理关口 所以一睇到女人街呢间新开嘅意粉研究所餐牌已经被吸引 大部分意粉都唔洗$100 就算系牛油果蟹肉呀 黑松露酱 同埋卡邦尼都唔洗$100🤭🤭所以爱意粉之人一定要去试下🤤🤤我都准备去逐款逐款试了🤣🍝厨师绝招•一定要试•昆布活蚬扁意粉($108)我原本系偏好酱汁型意粉 不过大厨推介这个表示这是世一(定系港一)的蚬肉意粉 再加上见到餐牌咁样写 讲到咁吸引我就决定要试啲平时少食嘅野🤭虽然唔系手工制嘅意粉 但非常有口感 条条都弹牙 相信有特制意粉嘅方法 调味上唔会好腻好浓味 用左蒜黎将蚬嘅鲜味引出黎 只只蚬都厚肉 系唔系全港第一我唔敢讲 因为我少食蚬肉意粉 但绝对系好花心思制作又高质素嘅pasta!!!🫕叫意粉系包埋汤嫁 是日餐汤系紫椰菜黑椒忌廉汤质地够creamy 紫椰菜唔系只紫色 系真系有食到味 仲会食到啲紫椰菜蓉 黑椒调味令到个汤辣辣地好惹味🤓🍳火灸明太子酱•吉列大虎虾蛋卷($62)呢个都系(老细/店员?)强力推荐餐点 都系我全餐最爱🤤🤤感觉系西日fusion嘅蛋卷 因为食起上黎蛋卷有啲高汤玉子烧感觉
🍝厨师绝招•一定要试•昆布活蚬扁意粉($108)
🫕叫意粉系包埋汤嫁
是日餐汤系紫椰菜黑椒忌廉汤
🍳火灸明太子酱•吉列大虎虾蛋卷($62)
呢个都系(老细/店员?)强力推荐餐点 都系我全餐最爱🤤🤤感觉系西日fusion嘅蛋卷 因为食起上黎蛋卷有啲高汤玉子烧感觉 非常入味之余口感好嫩滑😭明太子酱都系特制 不是现成 同虎虾蛋卷好夹之余都几好打卡🤣
🍔经典之堡~手工和牛汉堡($78)
手工和牛同羊肉汉堡都系餐牌推介 羊肉汉堡好好好特别 但同行朋友唔食羊 又想share食 今次就冇试了 但有机会一定想试😂😂一上菜望到个汉堡都觉得个包会好好脆 果然外脆内软
手工和牛都系特制调味的 同啲溶左嘅芝士一齐吃牛味非常香浓 唔系坊间嘅现成野 食小店就系可以食到呢啲心思!
🫕是日餐汤+🍟薯条(+$18)
餐汤都系紫椰菜 薯条很脆 量又多 咁大个汉堡加埋汤同薯条变餐都唔过$100 抵😋😋😋
呢个时势新开嘅小店不禁令人担心 实力系绝对有的 定价都好有竞争力 不过要喺女人街重重美食中突围而出都唔容易😂
餐厅比我嘅感觉系实力派 系冇好靓嘅饮品呀装修呀比人打卡 但正正可能悭左啲花巧野嘅钱 用较低嘅价钱提供到高质素嘅食物 用食物说话💯💯