2019-12-04
今日特登约咗好朋友嚟呢度食嘢饮嘢, 本身想落酒吧饮, 但今日想清肠胃同饮啲健康,所以拣左呢间。Dialogue 太古城都有分店,而呢间就系K11 musea一样系新开既,玫瑰果茶侍应帮手加左少少蜜糖,令本身微酸既花茶更加香浓。我就喜欢用呢一个茶壶同茶杯,因为茶杯用胶做,唔系用玻璃。拎上手较轻巧,加左花茶既茶杯特别靓靓。杂莓窝夫 香蕉窝夫香浓既窝夫上加左纯原味乳酪和士多啤梨,很match. 朋友食另一款香蕉窝夫也赞不绝口安格斯牛秋葵茶泡饭侍应送上指南一份,令食落既泡饭特别唔同。个饭加埋牛肉汁好饱满,连埋秋葵好有层次。餐厅迟d出新set, 特别整左新口味既小甜点,加入左茶叶既糕点很精致又好食。好期待呀。因为餐厅系新开张嘢,所以暂时都唔系好多客人。以呢一间呢就最配衬到k11 musea果种艺术感。茶室行优美路线,加上好热情年轻既侍应,我哋真系不知不觉倾咗两个钟计。很愉快既一天。
玫瑰果茶
侍应帮手加左少少蜜糖,令本身微酸既花茶更加香浓。
杂莓窝夫 香蕉窝夫
香浓既窝夫上加左纯原味乳酪和士多啤梨,很match.
朋友食另一款香蕉窝夫也赞不绝口
安格斯牛秋葵茶泡饭