2022-09-01
继续周围帮衬同支持小店,今次拣咗一间主打烟熏,低温慢煮嘅餐厅,性价比高。我同朋友都叫set dinner,小食拣左蒜蓉包同埋墨西哥脆片配牛油果酱,主菜拣咗烟熏美国安格斯西冷牛扒(8oz)、德州慢谷牛腩汉堡配粗薯条,加左份是日甜品 - Brownie 配云呢拿雪糕,饮品叫左比较特别既士多啤梨奶。小食蒜蓉包有惊喜,面包表面有原粒蒜蓉,配埋香脆面包,食落去热辣辣,一定要试吓。烟熏美国安格斯西冷牛扒(8oz)烟熏产生色、香、味渗入牛扒,产生独特风味,牛扒食落去有少许烟熏味道,香气浓郁同时保存食物原本口感,牛扒煎得火侯刚好,选了店家推荐既5成熟,肉质鲜嫩,值得一试👍🏻德州慢焗牛腩汉堡配粗薯条(可加$10转番薯条)汉堡分2种size,regular / large,我地两个女仔食量吾大,拣左regular,慢焗令牛腩口感特别软腍,牛腩份量好多,食完好满足。跟餐可以拣水果奶,分别有香蕉奶/士多啤梨奶,都系用上新鲜生果整,饮落去软滑,健康之选。是日甜品 - Brownie 配云呢拿雪糕超好吃,巧克力味道香浓,有少许可可粉的苦味,入口扎实湿润,连埋云呢拿雪糕一齐食,口感丰富,云呢拿雪糕甜度刚好。
烟熏美国安格斯西冷牛扒(8oz)
德州慢焗牛腩汉堡配粗薯条(可加$10转番薯条)