酒屋一杯喜 📍:天后清风街1A-1B号美城花园大厦地下KL6号舖🚗:天后地铁A2出口 步行4分钟📞:+852 6689-8581💲:~HKD480/head for dinnerFood quality✔️:蕃茄汁刺身沙律、鸡中翼、和制酒盗芝士、广岛蚝👌🏼:寿司盛盒5贯、银鳕鱼寿司、鸡胸、铁板塩味野菜❌:鸡肉丸野菜锅总结:😋天后新开嘅日式居酒屋🏮环境幽暗好搞笑地有个超大投影系播紧日本街头 播嘅都系啲昭和歌 睇餐牌就真系咩都有 前菜 寿司 刺身 串烧 炉端烧 锅物 炒饭 每款嘅选择都唔少 睇到我都有点眼花缭乱😵‍💫😋最推荐蕃茄汁刺身沙律🥗我真系冇咩食过刺身仲多过沙律嘅刺身沙律 蕃茄汁本身唔会好出 成件事系配角嚟 刺身全部切都大粒又新鲜 有八爪鱼 三文鱼同油甘鱼 好食😋串烧三款当中最推介系鸡中翼 一咬入口系有鸡汁流紧出嚟 不过如果鸡翼肉再厚身啲会更好👍🏼😋和制酒盗芝士系个好难伏嘅前菜 因为cream cheese 🧀 配上少少酒盗 即腌渍熟成嘅海鲜内脏系好配酒嘅前菜嚟 不过食得多有点腻😋广岛蚝都唔错 烧得唔会太干 食落一啲都唔腥 同埋都算大粒 朋友话唔够滑 但如果想食滑嘅朋友会建议食生蚝多啲
酒屋一杯喜
📍:天后清风街1A-1B号美城花园大厦地下KL6号舖
🚗:天后地铁A2出口 步行4分钟
📞:+852 6689-8581
💲:~HKD480/head for dinner

Food quality
✔️:蕃茄汁刺身沙律、鸡中翼、和制酒盗芝士、广岛蚝
👌🏼:寿司盛盒5贯、银鳕鱼寿司、鸡胸、铁板塩味野菜
❌:鸡肉丸野菜锅

总结:

🤔寿司🍣质量都唔错 但价钱就真系略贵 当中左口鱼非常推荐 左口鱼>银鳕鱼>深海池鱼>间八=三文鱼

🤔鸡胸略有点干 铁板塩味野菜上面舖咗好多鲣鱼干 塩味唔系太咸 食下菜都健康啲🙆🏼‍♀️

😨鸡肉丸野菜锅就有点太普通 鸡肉丸有8粒正常发挥 但有少少㶶味

😨GM系locate错餐厅位置 间嘢喺清风街 搞到我朋友兜错路😂 仲有餐厅门面真系冇好清晰 会令到你有点confused

• 蕃茄汁刺身沙律
  • 鸡中翼