🧘‍♀️系葵芳做完yoga行过见到葵芳汇开左间新餐厅 brilliant cooking 觉得食黎食去都系新都会同葵广 于是就试下新野🍽 餐厅因为系新开既关系 暂时都唔系太多人食 入到去 个装修好靓 好阔落 装修以复古感为主 配合埋柔和既灯光 好有情调 我最钟意系墙上面既单车 同埋每张枱既灯饰都有啲唔同🐷 由于我同同我朋友都系十分之懒既人 所以见到有 set dinner for 2既set之后 我地好快就决定左食$398 既套餐 叫咖啡同特饮半价🫕 意大利牛肝菌忌廉汤 😍个汤一黎到 我同我朋友都心心眼左 我无谂到个汤都会有拉花 两碗汤既拉花分别系 英式格仔布 同埋 旋涡纹 除左个样靓 个汤既牛肝菌味好浓 同忌廉配搭得好好 唔会比忌廉味冚晒本身个菌味😋🥖餐包呢个餐包就算唔点汤食都好好味 分别有蜜糖味同芝麻味 钟意既都可以蘸汤黎食 有唔同既味觉享受🔥🇫🇷🐥 烧法国鹌鹑脾配香脆彼得包&鹌鹑蛋(appetiser)法国鹌鹑脾 比较少西餐厅有 所以就叫左黎试 只脾细细只 肉质好鲜嫩 唔会觉得啲肉好鞋口 彼得包 好香脆 配埋鹌鹑蛋汁食 味道唔错🍝 加拿大北寄贝 玻璃虾 鲜海虾配龙虾汁意粉净系闻都闻

🫕 意大利牛肝菌忌廉汤

意大利牛肝菌忌廉汤

🥖餐包

🍝 加拿大北寄贝 玻璃虾 鲜海虾配龙虾汁意粉
净系闻都闻到好浓既龙虾汤 龙虾汤挂满晒每一条意粉 啖啖龙虾汤味😍
意粉既软硬度都系我钟意既 北寄贝 玻璃虾 鲜海虾每样都好鲜甜 而且份量唔少 两个人分黎食都唔怕会有人分唔到黎食

🐷 炭烧美国香草包糠极黑猪鞍架配薯条
呢个餐都可以配饭/意粉 我地拣左薯条 个猪鞍架真系劲厚 目测至少有5cm📏
炭烧美国香草包糠极黑猪鞍架配薯条

切落去已经觉得好腍身 食落都真系好嫩滑 配埋烧汁食 一流😋 个薯条就无咩特别 都系一般餐厅薯条

🍵 Matcha Latte
☕️ Latte

我地分别叫左一杯冻既matcha latte 同一杯热latte 咖啡味偏酸matcha latte 味道无咩特别 不过不失
意大利牛肝菌忌廉汤