2024-01-23
屯门区唔太多台湾菜,见大兴新开咗一间,价钱又唔贵,就嚟试吓。餐厅都几大,空间感非常足够,而且装潢亦很美观舒适。配合返餐厅名字,会有月亮灯做装饰,亦有月亮型嘅卡位,几有心思。Menu有极多食物选择,花多眼乱。麻辣鸭血 $28唔会好辣,麻度亦啱啱好,加埋芫荽葱等配料都几香。鸭血都厚身弹牙有口感,价钱不贵可以一试。十分甜不辣 $28外皮口感酥脆,入面QQ的几有口感,炸得啱啱好不会干干的也不油腻半筋半肉面 $68汤底香浓入味,肉既份量几多,亦都有足够嘅蔬菜平衡返。牛筋炆得好淋,入口即溶的质感,满满嘅骨胶原。面质阔身弹牙,亦很挂汁。芋泥起司蛋饼 $43蛋饼煎到有微微脆嘅口感,好好食。起司唔会腻,配埋芋泥味道都好夹。月卤招牌臭臭锅 $108臭臭锅系我第一次食,闻落少少臭,不过食落味道都唔错,少少辣够晒惹味。配料都非常多,有娃娃菜、豚肉、豆腐、鸭血、大肠、卤蛋、番茄 、炸菜丝、韭菜、金菇、支竹。其实两个人食一个锅都已经够饱,非常丰富。草莓椰果沙冰 $35好大杯好靓,打卡一流!入面有好多新鲜士多啤梨!味道亦都唔会好artificial 或者过甜,真系几好饮!推荐!奶盖香芋奶 $20一嚟到已经闻到好香浓
Menu有极多食物选择,花多眼乱。
麻辣鸭血 $28
十分甜不辣 $28
半筋半肉面 $68
面质阔身弹牙,亦很挂汁。
芋泥起司蛋饼 $43
月卤招牌臭臭锅 $108
草莓椰果沙冰 $35
奶盖香芋奶 $20
一嚟到已经闻到好香浓嘅香芋味,饮落去淡淡芋泥香,甜度刚好,同芝士奶盖非常之夹,芋奶控必试!