2023-02-09 273 浏览
见彩明开咗间新嘅吐司店,睇佢社交媒体网站 好似系台湾过江龙嚟,就试一试啦!奶酥:叫咗个两个奶酥,一个系抹茶味一个系奶味同frd share食。每个奶酥大概要等5分钟。我个人比较钟意奶味(白色𠮶个),因为系焗嘅,食落好脆香。抹茶𠮶个都唔错,而且好足料,唔会食食下冇咗味咁。另外叫咗个塔香鸡厚吐司同杯芋头味饮品(唔记得叫咩)嘅餐。厚吐司:原本想试咔拉鸡,不过卖哂,店员推介就试下塔香鸡。块吐司系坚厚嘅,而且好香同松软,一定唔系普通嘉顿包嚟,几有诚意。中间夹住块塔香鸡够大块又好juicy,同埋d酱汁好好味,仲有芝士𠮶d配埋嘅。饮品:唔记得咩名了,入面有芋头蓉嘅,饮落唔稀,但又啱啱好,唔会太甜,好好饮!推荐推荐!服务:因为全部嘢食都系order完即刻整,买𠮶时店员都有话要等大约15分钟,见都有好多人等紧,不过新开张可以理解。环境:好多人都外卖,但我见间舖旁边有少少堂食位,唔会逼同埋个装修几好,有得打下卡咁。个frd话试咗炒面好出色同抵,下次又试下。

奶酥:

另外叫咗个塔香鸡厚吐司同杯芋头味饮品(唔记得叫咩)嘅餐。

厚吐司:

饮品: