2024-06-19
铜锣湾新开咗一间fusion cafe,佢系@undici_cwb 嘅姊妹店,所以装修风格都好类近,同样都系有蛋糕放题呢个卖点 🥳 佢啲嘢食有啲韩式西式同埋日式嘅感觉,fusion得㴝又几特别㗎,值得一试👍 佢个环境都坐得几舒服,都几适合同朋友一齐嚟聚会🤩酱烧顶级牛肉拌意大利饭 🍛主食拣咗呢个少少韩式feel嘅牛肉半意大利粉,佢嘅配菜有紫菜同埋萝卜,有少少辣辣地好开胃,拌牛肉嘅酱汁整得几好,好好食😋厨师发办 - 黑松露三文鱼意粉 🍝佢今日嘅厨师发办系黑松露三文鱼意粉,黑松露忌廉酱几creamy,三文鱼都好足料,食落津津有味😍主食仲可以转做套餐添🤭▫️ +$48 有粟米浓汤,精选蛋糕同特色柠檬茶/美式咖啡▫️ +$66 有粟米浓汤,精选蛋糕同自选饮品抹茶豆腐拿铁 🍵我就拣咗特色饮品啦,好钟意呢个抹茶豆腐拿铁,加咗豆腐个口感更加丰富,抹茶都几香浓🤗U 果茶 (热情果蜜桃柳丁)🍹如果想饮果茶嘅话会推介呢个,甜甜地好适合夏天解渴㗎 🍑 当然都唔可以错过佢嘅蛋糕啦 🍰 佢有六款口味 - 抹茶芝士、朱古力芝士、奶茶海绵、柚子乳酪慕思、伯爵茶慕思同埋Tiramisu🤭 听落都已经流晒口水🤤 我试咗佢嘅朱
酱烧顶级牛肉拌意大利饭 🍛
厨师发办 - 黑松露三文鱼意粉 🍝
主食仲可以转做套餐添🤭
▫️ +$48 有粟米浓汤,精选蛋糕同特色柠檬茶/美式咖啡
▫️ +$66 有粟米浓汤,精选蛋糕同自选饮品
抹茶豆腐拿铁 🍵
U 果茶 (热情果蜜桃柳丁)🍹
如果想饮果茶嘅话会推介呢个,甜甜地好适合夏天解渴㗎 🍑
当然都唔可以错过佢嘅蛋糕啦 🍰 佢有六款口味 - 抹茶芝士、朱古力芝士、奶茶海绵、柚子乳酪慕思、伯爵茶慕思同埋Tiramisu🤭 听落都已经流晒口水🤤 我试咗佢嘅朱古力芝士同埋柚子乳酪慕思,都整得几好食㗎,唔会太甜,份量啱啱好,下次有机会一定会试埋佢嘅蛋糕放题🙌