第一次写食评,真心大力推介想食高质烧肉嘅大家!一讲起日式烧肉,第一样大家一定系谂起牛角🤣不过我食咗几次都有少少厌🥲因为个味一模一样QQ九丁目烧肉料理d炸物同头盘好出色唔系讲笑🤣个人私心条蟹肉胡麻豆腐沙律同埋芝士年糕。沙律菜好新鲜,有光泽唔会话放咗好耐,蟹肉同豆腐好夹,个人来讲好少见到呢个配搭亦都好啱我心水!我另外仲叫咗七味炸鸡软骨and 甘栗紫芋薯饼,下次都可以再叫!轮到主菜咁梗系牛肉!主页嘅四大名物各有特色,其中最正嘅系香葱薄烧牛胸腹肉配mini玉子饭(两客),个饭份量适中加上细细碗好可爱🍳,最啱用黎打卡!香葱超级够多,炒起黎好香好惹味加埋蛋浆真系一流🤣另外餐厅来货优质其他名物全部有水准!每一片都厚实,啖啖肉汁bi出嚟🤣烧到几多成熟都ok!我个日劲肚饿,一啖肉一啖饭,食极都好似唔会饱gum~另外令人兴奋嘅系海鲜🤤我同几位朋友去,所以就直接叫咗一个海鲜盛,咁就样样都可以试啦~生蚝好大只好新鲜,有两种煮法,第一种就系原只烧,加蒜蓉加牛油🧈第二种就系将个生蚝原只画出嚟放喺个兜上面慢慢烹煮,两种方法都各有特色~另外日本珍宝虎虾原只半开上,够晒气势同埋大大仔,食过返寻味!个重点系每一样嘢都系大

另外令人兴奋嘅系海鲜🤤我同几位朋友去,所以就直接叫咗一个海鲜盛,咁就样样都可以试啦~生蚝好大只好新鲜,有两种煮法,第一种就系原只烧,加蒜蓉加牛油🧈第二种就系将个生蚝原只画出嚟放喺个兜上面慢慢烹煮,两种方法都各有特色~另外日本珍宝虎虾原只半开上,够晒气势同埋大大仔,食过返寻味!个重点系每一样嘢都系大满足!西京鳗鱼烧、北海道元贝、仲有超新鲜北海道大鱿鱼全部都鲜味十足,用嚟剪开嘢食𠮶把铰剪个触感都好得意🤣

最后就系野菜同埋嘢饮,野菜我哋叫咗菠萝翠玉瓜仲有冬菇,摆盘好靓!见到就想食同埋真系好味嘅,食极都唔会腻!仲可以加啲蒜蓉添~

嘢饮就叫咗每人一杯特饮,每人一杯芝士奶盖系列,绿茶朱古力同埋紫薯,啲味都OK嘅,不过我觉得个奶盖可以有所改善,因为唔够芝士味,另外烧烤唔少得可乐,装可乐个杯好正,不断keep住啲冰同埋可乐唔会降温,同埋有啲类似干冰嘅气keep住系个背道散发出来🤣由头饮到尾,正!

新店开张见到好有心无论系出面嘅装饰定系里面嘅设计,菜式都多元化同埋有创新,Overall黎讲10分都有9.9分,佢而家先啱啱新开,期待佢再进化,同埋keep住而家水准,不过真系大力推介,好少食到咁高质烧肉~终于唔使再去牛角了~
蟹肉胡麻豆腐沙律
甘栗紫芋薯饼
香葱薄烧牛胸腹肉配mini玉子饭(两客)
海鲜盛
庆祝纪念
生日
蟹肉胡麻豆腐沙律
甘栗紫芋薯饼
香葱薄烧牛胸腹肉配mini玉子饭(两客)
海鲜盛
散叫海鲜
芝士年糕
朱古力芝士奶盖
野菜
  • 七味炸鸡软骨
  • 翠玉瓜(六贯)
  • 菠萝(四贯)
  • 厚切极上牛舌
  • 厚切上品牛胸腹肉