新开嘅一间西餐厅,设计得几高级,环境好有feel,有红砖木墙复古味,庆祝chill吓都系好唔错嘅选择,而且员工好nice🥰 拣饮择食嘅我一定要提嘅系,佢大部分菜式都有得走洋葱 (仲有芝士),劲开心🤣🤣🐚 French Mussels in Apple Cider $108好特别地用咗苹果酒去煮青口,酒味冇咁浓烈,所以唔会抢晒青口嘅鲜味,青口都几新鲜几甜,只系略嫌未够大只,另外仲有啲烟肉碎,口感更加丰富,加埋佢配搭埋嘅法国小多士,上面有微微奶油香,索埋啲汁,回味无穷,仲外脆内软添㗎< 3.5/5 >🥩 Char-Grilled US Black Angus Sirloin (8oz) (Medium Well) $298Steakhouse嘅牛扒果然系出色,叫咗七成熟但肉质依然好嫩,比平时食嘅西冷更软腍,肉汁丰富,表面轻轻煎香咗,带少许炭烧香,配搭埋少少盐已经好够味,仲有薯角沙律作配菜,薯角外脆内软,一啲都唔油腻,好正,想有另一番风味嘅又可以点佢附送嘅红酒烧汁,咸香味会更出< 5/5 >🍄 Beetroot & Fan Scallop Risotto $1

< 3.5/5 >

< 5/5 >

🍄 Beetroot & Fan Scallop Risotto $128
用咗红菜头汁去煮个义大利饭,佢偏湿润,唔似传统𠮶种咁硬掘掘,但真系要睇个人喜好,除咗带子之外,仲有好多红菜头粒,非常足料,至于带子都好大粒,而且食得出好新鲜,成个饭嘅配搭都好好,口感一流
< 4.5/5 >

🍰 Homemade Tiramisu Top Cheese “Lava” $98
首先打卡真系好靓好靓好靓,Lava cake真系不能抗拒,味道方面佢唔会好甜,cream cheese同蛋糕位既分布啱啱好,最特别系佢独有地加咗层类似芝士蛋糕嘅饼底,食上去就会更加有口感,食完都唔会觉得好漏,唯一可以挑剔就系咖啡味唔系好够,但其实都好啱普遍人嘅口味
< 4/5 >

🥂 Terrazas de los Andes - Reserva Chardonnay (Argentina, Mendoza) (Glass) $68
酒味比较浓烈,有微微嘅果香,入口几soft
< 4/5 >

环境🏖:4.5/5
2023-09-25
用餐优惠
试食活动
  • Char-Grilled US Black Angus Sirloin (8oz)