2018-06-27
约咗个大埔朋友食饭,大明里好多嘢食,逛吓逛吓就见到呢间,出面睇个餐牌好吸引! Cafe格局但系又有韩式炸鸡又有熔岩芝士法包,就一于入去试。入到去睇个餐牌又系不得了!我嘅朋友因为宗教问题唔可以食猪,但呢度都好多选择,完全唔驶担心。最后我地叫咗熔岩面包芝士炸鸡同埋龙虾汁炸虾龙利柳意粉。随餐跟汤同牛角包,好抵。先嚟个炸鸡,类似嘅熔岩芝士我喺韩国食过,呢度嘅味道都不输韩国!芝士可以用嚟点佢个包(系蒜蓉包)同埋配埋嘅薯条,炸鸡系分开用酸酸甜甜嘅汁炸起,有少少干不过味道都ok。但系个芝士熔岩真系好有惊喜。跟住嚟个龙虾汁炸虾龙脷柳意粉。上台已经好吸引,炸虾薄薄的一层炸粉香脆可口,入面龙脷柳加咗厚芝士焗埋,龙虾汁唔算好重龙虾味,反而似一般嘅芝士焗饭嘅味,但佢系配意粉,所以感觉上如果有得配饭就仲正!我地两个女仔,叫两个餐都食唔晒,因为净系个熔岩芝士已经又芝士又炸鸡又薯角又沙律,又好味又抵食。
随餐跟汤同牛角包,好抵。