餐厅: 何車車仔麵 (大南街)
资讯:

2022-06-25 134 浏览
而家既车仔面🍲日新月异,好多店舖加添左唔少创意🌟入去。就好似今次介绍哩一间咁,除左好多秘制既𩠌菜,仲推出唔少捞面款式,将新旧共融,一于试试佢🤩。细何五𩠌面转配蒜油虾子捞面 + 冻蜂蜜红枣茶 $45细何五𩠌包括有猪皮🐷、猪红、萝卜、鸡翼🐤同陈皮鱼旦🐟,佢既猪皮入味得黎,系爽身个种,而鸡翼就煮到化开哂,卤水入哂肉,其他就正常发挥。至于面🍜方面,眼见相当多虾子,仲可以点单既时候自行选择添加葱、芫茜、干蒜同湿蒜,我就紧系全部都拣哂。虾子加埋蒜油本身都相当香,再加埋干湿蒜🧄,令到个香味再提升左,一啖接住一啖咁。佢送晚田蜂蜜红枣茶🥤就比较淡,无咩特别。炸妈妈饺(三粒) $15妈妈饺原来就系韭菜饺🥟,粒粒都好饱满,炸到相当金黄。入口香脆,韭菜同肥肉🐷比例大概系七三,系调味淡左少少。另外配有一个黑松露酱🍄,但我觉得同韭菜味唔系咁夹。

细何五𩠌面转配蒜油虾子捞面 + 冻蜂蜜红枣茶 $45

炸妈妈饺(三粒) $15