2015-01-20 454 浏览
行过以为有新品牌饼店开张,因为个店名唔识(只有英文)所以当行入去见到系「君兰饼店」都几惊奇!呢间饼店都几耐历史,感觉比较老式饼店,呢排入主了港铁站!呢间面积几大!环境光鲜,装修几新潮!今日想卖西饼做饭后甜品,呢度唔系好多款式,卖相好平实唔花巧,难得价钱好相宜!肥髀拣咗「鲜果乳酪挞」($8)无敌价!自己拣件「特浓朱古力慕丝切饼」($16)店员好快手将两件饼分别袋入两个胶袋!(胶袋无卡纸托底,好易走位!唔系咁易拎)可以用八达通比钱!方便!鲜果乳酪挞:卖相色彩缤纷,杂果新鲜,平时食西饼唔钟意有奇异果,因为好多时都好酸,今次又唔会!挞底够脆,中间乳酪酱唔会好酸,带甜味!好味道!特浓朱古力慕丝切饼:卖相平实,有个胶盒密封,再加胶片围边唔会干,蛋糕松软,慕丝好滑,朱古力味浓(又未系特浓)中间蛋糕唔厚,松软,增加口感!两件饼都好味道都只系24蚊!
鲜果乳酪挞
特浓朱古力慕丝切饼

两件饼都好味道都只系24蚊!

2015-01-18
外卖自取
$12 (宵夜)
庆祝纪念
除夕