2021-08-01
太耐无去旅行,所以朋友生日就一齐黎试依间日本浜烧😆餐厅里面嘅装修,好类似日本居酒屋嘅装修,有少少去左日本旅行嘅感觉。每张台都有摆左一个烧烤炉用黎做浜烧。我地拣左食京都套餐。首先前菜系食左河豚鱼干。烧得好香,唔腥,开胃一流👍🏻我同朋友都食唔停口😂拼盘有多款刺身,每款都好新鲜,正!之后店员就上左一盘准备烧嘅海鲜,包括北寄贝,帆立贝,鲍鱼同埋甲罗烧。啲鲍鱼上到嚟仲识郁,好新鲜!原本以为系比客人自己烧,原来店员会贴身帮客人烧埋,同埋调味,服务好贴心。北寄贝烧完之后睇落好好食,食落去调味啱啱好,北寄贝食落去好爽口,我仲要饮埋啲汤,系依个菜嘅精华!鲍鱼都烧得好好,食落去都好爽口,好鲜味,但系食完北寄贝就有少少比下去。甲罗烧一道菜亦都做得好出色。本身我好怕食到腥嘅食物,但系呢道菜系完全冇腥味,反而有香口、浓郁嘅蟹膏,配埋个多士食,真系食到舔舔脷。最后依一个鳗鱼茶渍饭都令我觉得好意外。上菜嘅时候觉得个饭平平无奇,食落去嘅时候,厨师用咗好多功夫去调味,超好味,赞👍🏻总括而言,呢一餐真系非常惊喜,好多菜式我哋都想再encore👍🏻
每张台都有摆左一个烧烤炉用黎做浜烧。
拼盘有多款刺身,每款都好新鲜,正!