2010-01-10 16 浏览
友人赢了韦达骑师王,话约出来食饭贺一贺佢,夜晚佢就唔得闲就约我星期六下午﹗来到尖咀,左谂右谂都唔知食咩好,最后佢话好想试下一寿司,就来食大佢﹗星期六的三点时间,人客得几个,找了个中间的回转枱就座。有个大鱼缸在bar枱后,靓系几靓,不过好似得几条鱼咁既?有几样季节限定,一于试下,先说五色寿司,有只叫做毛茄寿司,口感十分之核突,有点似肥猪膏的感觉,我就真系顶唔顺,什么都吃的友人就叫座叫好﹗这儿的蟹棒味道不错,大条得来够味道,虽然知道是蟹柳之流不过食得过﹗三文鱼寿司色水分明,够香软糯,好吃﹗带子几大件,入口亦软熟,可惜味道不够浓。炸鲭鱼仔好腥,我唔识食﹗和牛寿司第一次食,和牛是打成免治状的生牛肉,牛肉味虽未算浓却新颖有趣,值得一试﹗无饮野埋单食左成三百蚊,一寿司的味道在板长之下,当然比元绿好了﹗

星期六的三点时间,人客得几个,找了个中间的回转枱就座。

有个大鱼缸在bar枱后,靓系几靓,不过好似得几条鱼咁既?

三文鱼寿司色水分明,够香软糯,好吃﹗

带子几大件,入口亦软熟,可惜味道不够浓。

炸鲭鱼仔好腥,我唔识食﹗