2019-01-21
天后电气道一向好多隐世嘅饮品小食店,之前系网上见到报导有关呢间以水果乳酪做主打嘅饮品店,今日来开天后铜锣湾一带就特登行来呢条街试下。铺面虽然唔大,但个布置好清新简洁,又用左好多植物做摆设;俾人好舒服、悠闲嘅感觉,同店名Take your time 轻时光好配合。舖头店员都好年轻好nice,好有笑容同礼貌!!呢度以水果味道嘅饮品做主打,有优格盖茶、优格奶昔、乳酸、牛奶、果昔同埋果茶系列,选择都好丰富!平均价格$30一杯见好多人都简杂莓同火龙果味嘅饮品,所以最后买左杂莓优格果昔同红火龙乳酸。卖相真系好靓;尤其系呢杯红火龙乳酸个渐变色整得非常好!!味道方面,杂莓优格果昔质地较稠,好似冰沙咁,因为系杂莓所以味道会系偏酸,但都有少少甜味,整体都好饮而且好fresh!!红火龙乳酸个口感好滑、似益力多味之余亦带有淡淡火龙果味,整体味道唔错,好解渴!!呢度嘅饮品都系用舖头自家制嘅桂花糖,唔系用糖浆,所以味道偏向少甜,好健康!总括来讲,呢度嘅饮品用新鲜水果制,只系卖$30左右算系几抵,而且味道都好饮,尤其推荐优格果昔系列。
卖相真系好靓;尤其系呢杯红火龙乳酸个渐变色整得非常好!!