2017-03-25 249 浏览
经朋友介绍,去了位于好多美食的佐敦品尝一间叫海胆烧的小店,虽然是平日的晚上,但当去到时,店铺已经坐满了人,而且仲开埋户外座位添!叫得做海胆烧,当然要试吓佢哋嘅海胆炒饭,这个炒饭比我期望的仲要做得好,首先个炒饭炒得好干,一点都唔油,而且仲炒得好香添,我最怕食𠮶啲炒饭系好油。面头的海胆有8旧,算是不错吧,食落去好新鲜,是不错质素的海胆,捞埋啲饭一齐食,香喷喷,钟意海胆嘅朋友一定要试吓。价钱也不贵,非常抵食。小食方面,叫了海胆汁炸鸡,这个更加抵食,大约有10件鸡块,炸得很干爽,脆卜卜,而且酿得很入味,每啖都很有肉汁,做得不错!另外,也叫了烧羊肉串,一食落去很有羊味,我很喜欢,肉质很松软,一点都唔硬,配合面头那些配料,很有风味。最后,叫了这个贝类大蛤,是烧制的,连埋啲汁一啖食落去,超正,肉质很爽,好新鲜,烧的时间刚刚好,冇㶶冇干,师傅做得好出色。店员向每个顾客也讲解餐牌介绍食物,很用心,他们的生蚝应该也很出色的,我见到好多人都有叫,但系今晚我没有试,下次有机会要试吓!
2017-03-20