2019-04-06 3595 浏览
鲤鱼门海鲜出名系人都知,但系今次就系真系第一次试啦。我觉得成世人点都要是一次入鲤鱼门食海鲜嘅。我哋订咗一围枱,叫咗六个海鲜加水果拼盘,埋单都要五千几蚊,虽然系几贵下,但系啲海鲜真系非常新鲜嘅,唔怪得呢度既海鲜咁出名呀!呢度系自己去拣海鲜,跟住就拎入酒楼比佢哋煮。第一碟上嚟嘅嘢就系新鲜嘅海虾🍤就咁去整熟佢就系食虾最新鲜嘅方法,好正真系好新鲜!跟住就系圣子啦,其实都几大条下,今次嘅调味方法加左少少辣酱,都几惹味😄本身谂住叫芝士伊面焗龙虾🦞但系谂住可以食到新鲜嘅海鲜味,所以就上汤焗, 龙虾味系真系新鲜同正,我觉得龙虾细咗啲。有啲唔够喉。终于到咗我嘅至爱海鲜—鲍鱼,大大只,超好味😋😋扇贝都唔错啊,粉丝蒜蓉同扇贝加埋一齐冇得弹👍之后上左好多蚬,呢样海鲜就比较普通啲啦,最后都冇食哂🤣🤣仲有条东升斑,都新鲜嘅。最后佢嘅水果拼盘份量十足有半只芒果同木瓜😄😄

终于到咗我嘅至爱海鲜—鲍鱼,大大只,超好味😋😋

扇贝都唔错啊,粉丝蒜蓉同扇贝加埋一齐冇得弹👍
  • 清蒸鲍鱼
  • 蒜蓉粉丝蒸元贝