2024-09-15
我地今日食个$449既套餐,有多款蒸气海鲜仲有粥底,蒸完啲海鲜精华滴晒落啲粥度,谂起都流晒口水🤤仲要有专人帮手整,唔洗怕自己蒸过龙蒸唔熟,岩晒我呢啲懒人🤭套餐入面有野生奄仔蟹🦀太平洋馒头蟹🦀野生琵琶虾🦞台湾九孔鲍鱼、大西洋野生青口、加拿大野生虎虾🦐韩国釜山珍珠蚝、蛏子、蟹黄大元贝、有机蔬菜篮🥬仲有个芋头粟米猪骨粥底🍲个粥底要特别分享一下,因为真系真系好正🤤以上既海鲜放喺上面蒸,一路蒸啲精华一路滴晒落粥底😍仲有蔬菜篮,所以个粥除咗有海鲜味仲有蔬菜嘅甜味,再加上个粥底有芋头粒、粟米同猪骨,令到个粥味道超丰富有层次,我都食咗两大碗真系不得了🤤🤤咁多款海鲜我同奴才爸最欣赏既系奄仔蟹🦀琵琶虾🦞琵琶虾肉质爽弹劲新鲜!而且一样劲甜🤤比起食龙虾我更喜欢琵琶虾😋奄仔蟹蟹肉鲜甜超爆多膏😍啲膏仲好浓味好甜🤤最后食碗椰汁炖雪燕糖水完美作结😋
咁多款海鲜我同奴才爸最欣赏既系奄仔蟹🦀琵琶虾🦞
奄仔蟹蟹肉鲜甜超爆多膏😍啲膏仲好浓味好甜🤤