寻晚好想食蛋糕,无意中揾到喺美居中心入边呢间小店。去到嘅时候已经7pm,原来当日所有嘅蛋糕都已经卖晒。以为要失望而回,点知老板娘话焗紧Madeleine就嚟出炉,可以卖埋俾我。难得有新鲜出炉嘅Madeleine 梗系要啦!买咗海盐,柚子,绿茶同椰子味。本来谂住拎返屋企先慢慢叹,但系新鲜出炉嘅Madeleine香味实在太吸引,忍唔住要即刻试一件😍新鲜出炉嘅Madeleine外层仲系脆脆地,入面蛋糕就好软熟!海盐嘅咸味加添咗蛋糕嘅层次,柚子味就好清新。喺小店买到呢个质素嘅蛋糕非常满足!老板娘话喺社交平台有佢哋完整嘅Menu,下次一定要早啲去买,试吓佢其他款式嘅蛋糕😋

Madeleine
2023-04-07