经过旺角见到间日本餐厅外卖自取有8折,心思思帮衬下。 我拣咗个沙律、小食、少许刺身同埋寿司。 软壳蟹牛油果沙律:牛油果够软,软壳蟹炸得好松脆,加上鲜甜嘅车厘茄同埋爽脆嘅蔬菜,成个沙律都好清新,好滋味。 炸鱿鱼配他他汁:鱿鱼圈炸得金黄松脆,炸粉亦唔会过厚,配埋他他汁汁食非常美味。 三文鱼刺身色泽鲜明,鱼肉是橙红色,肉质坚挺,肉质光滑。三文鱼新鲜肥美,入口感觉结实饱满,鱼油丰盈有化口感。味道甘香,肉质爽滑,食起来唔油腻。 赤海虾刺身肉质弹牙,晶莹剔透。 点少少豉油同wasabii, 大大提升咗虾嘅鲜甜味。 吞拿鱼腩寿司脂肪比例适中,质感较腍,鱼味浓郁,鱼香持久,食得满口甘香。 鹅肝寿司经过油花炙烧后释放油脂,融入寿司饭中,香气更盛,营造出多层次嘅享受。 海胆寿司味道甘甜,质感细腻,入口即溶。色泽呈浅橙黄色,味道极其鲜美,一啲都唔腥。 蟹膏寿司毫无腥味,而且带点鲜甜味。 鳗鱼寿司涂上甜咸酱汁,以火烤的蒲烧,其香味令人食指大动。裹上甜咸酱汁、香气四溢的蒲烧,非常美味。 鲜贝柱寿司肉质厚身紧实有弹性,鲜甜美味、嚼劲十足! 火灸左口鱼边:左口鱼裙边系背鳍和臀鳍之间嘅一条边,呢条裙边位置正正系成条鱼

经过旺角见到间日本餐厅外卖自取有8折,心思思帮衬下。

我拣咗个沙律、小食、少许刺身同埋寿司

蟹膏寿司毫无腥味,而且带点鲜甜味。

鲜贝柱寿司肉质厚身紧实有弹性,鲜甜美味、嚼劲十足!

火灸左口鱼边:左口鱼裙边系背鳍和臀鳍之间嘅一条边,呢条裙边位置正正系成条鱼最肥美嘅部份,用火枪逼出食材油分,入口即溶。
2021-01-20