2019-10-13 41 浏览
因之后一日要追电视戏大结局XD 所以提早一天庆祝一周年,选了这间食海鲜粥底锅的店。餐厅并非任食类型,不过海鲜餐一定够哂饱。餐牌自己睇。开胃清凉两小食碟 - 花生&青瓜,花生是腌过淋的那种,青瓜酸酸地都唔错。炖汤 - 里面见到姬松茸、鸡肉、猪肉、螺头、玉竹等,无味精,足哂料蒜蓉泰酱焗青口 - 青口新鲜,酱料除咗蒜仲有少少甜味,配搭得宜。主食 - 两个人都拣咗龙虾(每人半只)同新鲜鲍鱼。加上其他必有海鲜一并送上。虽然大部分海鲜都唔系好大只,不过望/食落鲜度都唔错,尤其是鲍鱼好生猛!见到两只都仲会郁如果唔知海鲜要烫几耐,可以问待应攞张建议食法。安格斯牛肩肉 - 送到时溶雪差少少,我地食哂海鲜先食,所以影响不大,肉味ok。其他配料:-每枱可以选8款,会按人数而增加份量。日本黑豚肉、美国肥牛、云吞、鲜滑鸡、生菜、油麦菜、蜂巢豆腐、花胶。以上都属正常程度,肥牛都几多,滑鸡系坚滑既,菜类份量超多,最后食唔哂。饮品任饮,不过选择唔太多,好彩有足料竹蔗茅根,唔太甜,可以清热气!最后,这餐厅是无限时的,我们7:30到,10:15才离开,都几啱一大班朋友众会疯狂倾计。

餐厅并非任食类型,不过海鲜餐一定够哂饱。餐牌自己睇。

如果唔知海鲜要烫几耐,可以问待应攞张建议食法。

其他配料:-
每枱可以选8款,会按人数而增加份量。

2019-10-12