2024-08-07
再次嚟食lunch。上次到访系5月,事隔3个月,午市餐牌已有所改动。由于上次食过的午餐已经喺餐牌上消失,所以顺理成章试新嘢,点咗香烤芝士酸种多士配蕃茄浓汤。蕃茄浓汤:浓稠,似直接饮由蕃茄打成的蓉;调味恰到好处,唔䶢又唔淡味,加咗少少香草同多士粒,hearty香烤芝士酸种多士:上次已食过酸种多士,多士外脆内软,口质唔错,硬边亦唔会好鎅口;融咗的mozzarella cheese同cheedar cheese令酸种面包「淋淋哋」,充满油脂、油香,惹味又饱肚自选早餐:朋友点咗5个项目:水波蛋、牛油果、大啡菇、乳酪同三文鱼;presentation方面,食物直接上碟,冇装饰,但绝大部分系原型食物,新鲜、健康;我试咗牛油果同乳酪,牛油果系半份,唔确定半份系咪半个,似细装的半个,但质量唔错,果肉靓、完整;乳酪应该系plain greek yogurt或greek style yogurt ,无糖,味道纯粹短笛咖啡:朋友满意;低咖啡因但咖啡味仍然浓;杯好细而拉花非常精致燕麦奶flat white:咖啡味可以;用燕麦奶冲调但质地唔稀今次嚟食lunch,感觉同上次唔同,上次觉得少贵,但今次拣咗香烤芝士酸
今次嚟食lunch,感觉同上次唔同,上次觉得少贵,但今次拣咗香烤芝士酸种多士配蕃茄浓汤,食物唔系平时下厨会煮的款式,食物味道几好,营养丰富,今次觉得物有所值!